Erre az 5 dologra figyelj oda, ha szeretnéd megszüntetni hajhullásod!

A hajhullás egy olyan globális probléma, ami a nőket és férfiakat egyaránt érinti, hiszen testi-lelki harmóniánkról elsősorban a hajkoronánk minősége árulkodik. Számos olyan apró dolog rejlik a mindennapokban, melyre ha jobban odafigyelsz, mérsékelheted vagy akár meg is szüntetheted hajhullásod!

1. Táplálkozás:

A mai szénhidrátdús és fehérjeszegény táplálkozás is elősegítheti a hajhullást, hiszen szervezetünk nem kapja meg azokat a szükséges tápanyagokat, melyek elengedhetetlenek lennének a szép és egészséges hajkoronához. A finomított és készételek rendszeres fogyasztása egy idő után hiánybetegségekhez vezethet és ez bizony megmutatkozhat hajunkon is. Fogyassz több zöld színű zöldséget, halakat, sovány húsokat, belsőséget, tojást és olajos magvakat, avokádót.

2. Stressz:

Manapság a stressz a legtöbb embernek rányomja a bélyegét a mindennapjaira, és ha nem is vesszük egyből észre, hogy feszültek, idegesek vagyunk, szervezetünkben akkor is erősen munkálkodik a stresszért felelős hormon, a kortizol, melyet a mellékvese termel stresszhelyzetekben. A rendszeresen fennálló állapot hatására a mellékvese kimerülhet, mely szintén a hajhullásához vezethet. Próbálj többet lazítani, relaxálni és végezz olyan tevékenységeket, ami feltölti tested-lelked.

3. Vitális anyagok hiánya:

A mai nagyüzemi piacgazdaságban termesztett növények és tenyésztett állatok fogyasztása már sajnos nem garantálja azt, hogy minden szükséges ásványi anyagot, nyomelemet, vitamint, makro- és mikroelemeket be tudunk vinni csak a táplálkozáson keresztül ezért elengedhetetlen kiegészítő termékek fogyasztása is. Ilyen például a Biotin, ami az idegrendszer normális működéséhez, a haj, bőr és nyálkahártya megfelelő állapotához szükséges vagy éppen a Cink, ami jótékony hatással van hajunkra, körmünkre, szemünkre és a bőrünkre is.

4. Túl sok kemikália használata:

A túlzott hajfestés, túl sok kemikália és mesterséges anyag használata szintén vezethet hajkárosodáshoz, később pedig hajhulláshoz. Ahhoz, hogy a várt szín valóban megjelenjen, a hajfestékben található kémiai anyag megbontja a hajszálak szerkezetét. Szinte minden festékben találunk ammóniát, és többnyire peroxidot is, amik nem csak a szín előhívását és beépülését segítik, de eközben roncsolják, károsítják a szálakat. 

A samponok, balzsamok nagyon sok kőolajszármazékot, tartósítószert, adalékanyagot tartalmazhatnak, így különös tekintettel válassz terméket. Célszerű a természetes alapanyagból készült termékeket előnyben részesíteni úgy, mint egyes gyógynövények, tengeri iszap vagy éppen kecsketej.

5. Megterhelő hajformázás:

Sokszor nem is gondolnánk, hogy az is befolyással lehet hajunkra, ahogy formázzuk. A forró hővel való szárítás, napi szintű hajformázás, 200°C feletti hajvasalás alkalmával könnyen károsíthatod a hajszerkezet. Ezt érdemes észben tartani!

 

Mint látható, nagyon komplex dologról van szó és azért szenvednek oly sokan hajproblémákkal, mert nem tudják hogyan és miként is kezdjenek hozzá. A piacon termékek rendkívül széles skálája található, de vajon a te esetedben megoldást mi és melyik jelenthet? Próbálkozni lehet, de időigényes.
Mi együtt egymást segítve megtaláljuk a helyes megoldást, melynek eredménye a kívánt szép, csillogó haj!
Válassz HAJHULLÁS STOP "MINI", "MEDIUM", "MAXI" vagy "FÉRFI" csomagjaink közül!
.