Ezek az ételek segíthetnek hajhullásod kezelésében!

Az előző cikkben arról olvashattál mely tényezők okozhatják a hajhullást, ebben a cikkben pedig kitérünk a táplálkozásra és azokra az ételekre, melyeket, ha beépítesz a mindennapi étkezéseidben, akkor segíthetnek mérsékelni a problémát.

Biztos már neked is a könyöködön jön ki az a mondás, "Az vagy, amit megeszel", viszont ez teljes mértében igaz. Soha nem volt még annyira nehéz egészségesen táplálkozni, mint manapság, hiszen az ételek vitamin és ásványi anyag tartalma jelentősen csökkent, ezzel ellentétben az állattartás és növénytermesztés során felhasznált kemikáliák aránya nőtt. Mivel a környezeti hatások nagymértékben negatívan befolyásolják a hormonháztartásunkat, így manapság elszaporodtak az endokrin rendszer zavarából adódó betegségek, ilyen például a hajhullás is. Fontos, hogy megismerjük a vitaminokon túl, mely ételek segíthetik az egyensúly megtartását.

A nem megfelelő táplálkozás a bélrendszerünkre is kihatással van, ha folyamatosan puffadsz, hasmenésed vagy éppen székrekedésed, refluxod van, akkor el kell gondolkoznod, hogy megfelelően étkezel-e. A szervezet elsősorban a létfontosságú szerveket látja el tápanyagokkal, hogy az élet fenntartását biztosítani tudja, majd csak azután a többi szervet. Így a hajas fejbőr ellátása háttérbe szorul, ami megmutatkozhat fénytelen, töredezett, megritkult, zsíros, kezelhetetlen, száraz tünetekben is.

Lássuk, mely ételek segíthetnek neked a hajhullás legyőzésében:

1. Tojás

 • Tökéletes vitaminforrás, tartalmaz A-,D-,E-, B2-,B6,B12-vitaminokat melyek elengedhetetlenek az egészséges hajkoronához
 • Kiváló fehérjeforrás, hiszen ha nem viszünk be elegendő fehérjét szervezetünkbe az könnyen hajhulláshoz vezethet
 • Immunerősítő, ami lássuk be most extrán jól jön
 • Ásványi anyagokban gazdag (cink, kálium, foszfor, vas, magnézium, nátrium)
 • Mindennapi konyhánk alapja lehetne, főleg reggelire tökéletes vásárlás valami zsiradékkal kombinálva (mangalica, kacsa vagy éppen kókuszzsír)

 

2. Húsok

 • A húsok nagy előnye, hogy számos vitamin felfedezhető bennük, úgy, mint B-vitamin, biotin (Hvitami), A-vitamin, E-vitamin, cink és vas
 • Elsősorban a háztáji húsokat részesítsük előnyben a nagyobb hipermarketek termékeivel szemben, a hajhullás megakadályozására vegyesen állítsuk össze ételeinket csirkehús, sertéshús, marhahús, borjúhús, házi sonka, szalonna, töpörtyű felhasználásával.
 • Remek fehérjeforrás és mivel a hajszálaink fehérjékből épülnek fel, így elengedhetetlen a megfelelő mennyiség bevitele szervezetünkbe

3. Olajos magvak, növényi olajok

 • Az olajos magvak (mandula, pisztácia, mogyoróvaj, napraforgómag) bővelkednek magnéziumban, kalciumban, káliumban, foszforban, cinkben, mangánban és vasban.
 • Növényi olajok közül amiket érdemes használni, az a kókuszolaj, kenderolaj, napraforgó-, búzacsíra-, tökmag-, olíva- kukoricaolaj, olívabogyó
 • Magas E-vitamin tartalommal rendelkeznek mind az olajos magvak mind a növényi olajok egyaránt

4. Zöld zöldségek

 • Rengeteg klorofillt tartalmaznak, ezáltal tisztítják a vért, és hatékonyabbá teszik a máj működését javítva a vérképet, továbbá kimossák szervezetünkből a káros anyagokat, és valamelyest egyensúlyozzák a stressz, a dohányzás, az alkoholfogyasztás és egyéb egészségtelen szokásaink okozta károkat.
 • Bővelkednek K-vitaminban is, ami nélkül a sejtek nem képesek megfelelően növekedni illetve ez a vitamin segíti a fehérjék beépülését ezáltal befolyással van a sejtek növekedésére és termelődésére, így a haj állapotára is.

  6. Belsőségek

  • Remek A-vitamin, H-vitamin (biotin), vas, szelén forrás
  • A máj az egyik legjobb A-vitamin forrás, nélkülözhetetlen többek közt a sejtek, szövetek fejlődéséhez, a bőr és a nyálkahártyák épségének fenntartásához

   

   

  Mint látható, nagyon komplex dologról van szó és azért szenvednek oly sokan hajproblémákkal, mert nem tudják hogyan és miként is kezdjenek hozzá. A piacon termékek rendkívül széles skálája található, de vajon a te esetedben megoldást mi és melyik jelenthet? Próbálkozni lehet, de időigényes.

  Mi együtt egymást segítve megtaláljuk a helyes megoldást, melynek eredménye a kívánt szép, csillogó haj!

  Válassz HAJHULLÁS STOP "MINI""MEDIUM""MAXI" vagy "FÉRFI" csomagjaink közül!