Így vértezd fel immunrendszered a vírusok ellen!

Nem csak a koronavírus miatt fontos, hogy megerősítsük immunrendszerünket, hiszen még számos más vírus is lecsaphat ránk az őszi és téli szezonban, így szükségünk lesz egy erős pajzsra, ami meggátolja a vírusok pusztítását szervezetünkben.

Az immunrendszer szervezetünk legfontosabb védelmi vonala, amely folyamatos küzdelemben áll a környezetből támadó mikroorganizmusokkal. Fő feladata, hogy megkülönböztesse a saját anyagait az idegen anyagoktól, és ha ilyet talál, megsemmisítse azt, ezért a szervezetünkbe kerülő baktériumok és vírusok elleni küzdelem mellett daganatellenes szerepet is ellát. A vírusok mindenhol jelen vannak és amint bekerülnek szervezetünkbe, az immunrendszerünk antitesteket kezd el gyártani, hogy felvértezze magát ellenük. Testünk csodálatos dolog, hiszen ha újra találkozik a vírussal, megjegyzi az ellene termelt ellenanyagot. Vírus fertőzés esetén az immunrendszer úgynevezett T-limfociták segítségével indítja a támadást. A T-limfociták a fehérvérsejtek egyik alcsoportja, amelyek segítségével erőteljes gyulladással védekezik a szervezet a vírussal fertőzött testsejtek ellen. Ha minden jól megy akkor a gyulladás következtében elpusztul a vírus, ha tovább áll fent a vírus elleni védekezés akkor viszont nagy károkat tud okozni szervezetünkben. 

Mit tudsz tenni az immunrendszered érdekében?

 • Szellőztess gyakran!
 • Moss rendszeresen kezet!
 • Bánj csínján az antibakteriális kézfertőtlenítőkkel! (hiszen azokat a mikroorganizmusokat is elpusztítják, amelyekre a szervezetünknek szüksége van)
 • Takarításkor használj természetes vírusölőket! (pl. ecet, szódabikarbóna)
 • Kerüld a feldolgozott élelmiszereket! (a péksütemények, előre elkészített, fagyasztott élelmiszerek vitamin és ásványi anyag tartalma elhanyagolható)
 • Növeld zöldségekkel és gyümölcsökkel a rostbeviteled!
 • Aludj eleget!
 • Amennyire lehet, kerüld az alkoholt! (Alvás közben májunk segíti az immunrendszerünket, így az alkohol negatív hatással lehet rá)

Vitaminokkal az immunrendszerünkért

Hiába eszel egészségesen, sajnos az ételek vitamin és ásványi anyag tartalma jelentősen csökkent, ezzel ellentétben az állattartás és növénytermesztés során felhasznált kemikáliák aránya nőtt. A környezeti hatások nagymértékben negatívan befolyásolják szervezetünket, így elengedhetetlen a megfelelő vitamin és nyomelem pótlás, melyeket az alábbi készítményekkel érhetünk el.

C-vitamin

A C-vitamin fontos szereplő a megfázás és az influenza elleni harcban, ugyanis kedvező hatással van immunrendszerünkre, hiszen segít növelni a fehérvérsejtek számát és fokozza működésüket. Ennek köszönhetően az immunrendszert könnyebben felismerheti a kórokozókat. 

 

GAL C-vitamin komplex

Vitamin C 1000 Star

Cink

A cink olyan ásványi mikroelem, amelyre napi rendszerességgel, de csak nagyon kis mennyiségben (legfeljebb 40 mg) van szükségünk. Az immunsejtek optimális működése is függ a cinktől, hiánya negatív hatással van a fehérvérsejtek számára és a szervezet immunválaszára.

Zinc Star

D-vitamin+K2

Csontjaink védelme és izomerőnk fokozása mellett a D-vitamin a betegségekkel szembeni védekezőképességünkre is pozitív hatást gyakorol, a K2 vitamin feladata pedig, hogy a fehérjéket aktiválja, így a kálcium valóban a csontokhoz szállítódik és nem a lágy szövetekben halmozódik fel.

WTN D3- K2- A-vitamin komplex

Omega 3 zsírsavak

Az omega-3 zsírsavak elsősorban a gyógyulási folyamat felgyorsításában játszanak szerepet. A gyulladás a szervezet védekező mechanizmusainak fontos eleme, a gyógyulás természetes velejárója, ami az immunrendszert cselekvésre ösztönzi. Azonban a hosszú ideig fennálló gyulladás negatívan hathat immunrendszerünkre.

 

GAL Omega-3 Eco

 

+ 1 EXTRA TIPP

Az IMMUNITY STAR egy gyógynövényekből gondosan előállított formula, melyeket a népi gyógyászatban már évszázadok óta használnak különböző földrajzi helyeken az őshonos etnikai csoportok, jelenleg ezeket a gyógynövényeket gyakran használják a modern gyógyszeriparban is. Remek megoldás az immunrendszer támogatására

 • Kerti izsóp 
 • Bíbor kasvirág (Echinacea purpurea) 
 • Rozmaring
 • Tengeri moszat
 • Molyhos ökörfarkkóró
 • Kakukkfű
 • Valódi ginseng - Panax ginseng 

Immunity Star

 

Láttad már ezeket a cikkeket?

Erre az 5 dologra figyelj oda, ha szeretnéd megszüntetni hajhullásod!

Ezek az ételek segíthetnek hajhullásod kezelésében!