Vigh Erzsébet - Természetgyógyász, Kineziológus


Több, mint 20 éve ismerkedem a betegségek megelőzésének és természetgyógyászi megoldásának lehetőségével. Az első terhességem alatt elkaptam egy vírust, mely hosszú éveken keresztül egyre jobban rongálta az egészségemet. Hogy leküzdjem, különböző módszereket tapasztaltam ki, étrendet és életmódot változtattam. Ez egy hosszú és nehéz út volt, mely során sok mindent megtanultam a keleti és a nyugati gyógyítás párhuzamos alkalmazásáról. Ennek következtében határoztam el, hogy szakirányú képzéseken veszek részt, amivel másoknak is tudok segíteni.

Ismereteimet azóta is folyamatosan bővítem, így szereztem meg a gyógy- és talpmasszőr, kínai masszőr, cellulite masszőr, lágylézer terapeuta, VOLL diagnosztika és állapotfelmérő, természetgyógyász, fülakupunktúrás addiktológus, hormonegyensúly terapeuta és a kineziológus képesítéseket.

Mivel a test-lélek-szellem egysége elengedhetetlen az egészség megőrzéséhez ezért néhány éve elméleti és gyakorlati tudásom elmélyítésére Kínában, a természetgyógyászat őshazájában a Hagyományos Kínai Orvoslás továbbképzésén vettem részt. Legfontosabbnak az öngyógyító folyamat beindítását tartom, így a hozzám fordulóknak a terápiát mindig egyedileg, személyre szabottan választom meg. Ebben a felgyorsult világban mindenre van időnk csak éppen az egészségünk az utolsó a listánkon. Sokszor mondjuk, majd holnaptól edzek, életmódot váltok, diétázom, vitaminokat szedek, sportolok, figyelek magamra, ám ez a holnap sokszor akkor jön el, amikor az első krónikus betegség felüti a fejét. Éppen ezért az egyik fő feladatomnak a megelőzést tartom, hiszen könnyebb egészségesen élni életünket, mint hagyni megbetegíteni magunkat. Sokszor csak az első lépést nehéz megtenni, de ha elhatároztad magadat, én segítek! Tudd, hogy az öregedés nem jár együtt a betegséggel, csak rajtunk múlik, teszünk-e érte.